Benthe heeft lymfatische malformatie

Benthe is een levenslustige, vrolijke meid van 7 jaar, die helaas al veel dokters en ziekenhuizen heeft gezien. Benthe is geboren met een ongeneeslijke aandoening die lymfatische malformatie heet. Lymfatische malformatie is een foutje in de aanleg van de lymfevaten, waardoor deze niet functioneren, lymfe zich ophoopt en tumoren vormt. Deze aandoening tast ook de zenuwen, spieren en het bot aan. Bij Benthe zit de aandoening op haar linkeroog(lid), rondom de wenkbrauw, op het voorhoofd, in de oogkas, achter het oog tussen de oogspier en de oogzenuw, rondom de slaap en het oor.


Kosten operaties en behandelingen

Om de gevolgen van deze aandoening te herstellen en verdere uitbreiding te voorkomen, zal Benthe totdat ze uitgegroeid is en de aandoening tot rust gekomen is, vele operaties en behandelingen moeten ondergaan. Omdat de aandoening bij Benthe dusdanig complex is, kan Benthe niet in Nederland behandeld worden. Haar operaties en behandelingen staan daarom onder leiding van of worden uitgevoerd door Amerikaanse en Duitse artsen.

Met de ziekenhuizen waar deze artsen werken zijn geen overeenkomsten gesloten door Nederlandse zorgverzekeraars. Daarom moeten de kosten ervan grotendeels door de familie van Benthe zelf gedragen worden. Het gaat om enorme bedragen die niet op te brengen zijn en die nog jaren opgebracht moeten worden. Deze kosten bestaan uit ziektekosten, maar ook reis- en verblijfkosten. Om dit alles te kunnen blijven bekostigen is Stichting Benthe opgericht.

Donatie voor Benthe

€27.523,00
Raised
€70.000,00
Goal
40% Donated
36
Donors

Contact

Stichting Benthe
Zwaluwenburg 47
3328 CP Dordrecht
Tel: +31623658245
KvK 55258883
info@stichtingbenthe.nl

Over Benthe

Benthe is een doodnormaal meisje die aan de ongeneeslijke aandoening lymfatische malformatie lijdt. Helpt u ons haar helpen?

Lees meer

Doelstelling

Het inzamelen van geld voor behandelingen en het in contact brengen van patiënten met specialistische artsen en met elkaar.

Lees meer

Deel deze pagina!

Volg ons via...